Mijn naam is Imma Muris. Ik heb 40 jaar met veel plezier gewerkt als logopedist en dyslexiespecialist.
Sinds 2021 ben ik met pensioen.

Visie

Communiceren is ontzettend belangrijk. Ik heb het altijd heel fijn gevonden om kinderen te helpen om daar weer plezier in te krijgen. Dat motiveert mij om ook na mijn pensioen collega’s te blijven ondersteunen bij het verbeteren van hun aanpak.

Behandelen is een ontdekkingsreis: waar heeft het kind last van? Wat is er aan de hand? Hoe kan de logopedist het kind en zijn ouders helpen om grip te krijgen op het probleem? De springveer is een symbool voor actie: alleen door samenwerking kan logopedische behandeling een goed resultaat hebben. Zelf heb ik veel geleerd van de honderden kinderen in mijn praktijk en van hun ouders. De ouders gaan tijdens de behandeling steeds beter begrijpen waarom het praten (of het lezen) voor hun kind zo moeilijk is. En ze zien ook hoe trots het kind is als hem dat dan eindelijk toch lukt!

Nascholing voor collega’s

Al ben ik met pensioen, mijn hart blijft uitgaan naar jonge kinderen die moeilijk verstaanbaar zijn en naar kinderen met lees- en spellingproblemen. Daarom geef ik nog steeds nascholingscursussen en workshops aan collega’s.

Opleiding

Logopedist sinds 1981.
Master SEN taalspecialist / dyslexie sinds 2012.
U vindt hier een overzicht van mijn opleiding, werkzaamheden en publicaties.